Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Θεματική Εβδομάδα: Ψηφιακός Εθισμός


Μια δική μου παρουσίαση γύρω από την οποία μπορεί να στηθεί μια 2-ωρη διδασκαλία στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας. Θέμα της ο ψηφιακός εθισμός, εθισμός που δεν περιορίζεται μόνο στο διαδίκτυο αλλά αφορά γενικά τον εθισμό στην χρήση ψηφιακών συσκευών, το διαδίκτυο, τον ηλεκτρονικό τζόγο. Επίσης έχει γίνει προσπάθεια να αναλυθεί η σχέση ανάμεσα στον εθισμό στα social media και πώς αυτός επηρεάζει την ασφάλεια μας.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας στο μάθημα πληροφορικής της Γ' Γυμνασίου για το 2ο τετράμηνο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε μερικές διαφάνειες για λόγους όγκου της παρουσίασης (MByte) έχουν αφαιρεθεί τα βίντεο και έχουν αντικατασταθεί από τις διευθύνσεις τους στο youtube όπου είναι διαθέσιμα.
Η παρουσίαση συνοδεύεται και από ένα φύλλο εργασίας στο οποίο οι μαθητές καλούνται να καταγράψουν συναισθήματα και απόψεις μετά από την θέαση του κάθε βίντεο. Είναι κρίσιμο η συμπλήρωση να γίνεται αμέσως μετά ώστε να καταγραφούν τα αυθέντικά τους συναισθήματα και να μην επηρεαστούν από τυχόν δική μας διδασκαλία.
Το φύλλο εργασίας θα το βρείτε εδώ. 
Την παρουσίαση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι συντάκτες να δημοσιεύουν σχόλια που θα ακολουθούν τους κανόνες ευγένειας.
Ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύσει σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο.